Dansk Industri

Nyt design til et B2B-website, der betjener over 17.500 virksomheder

Virksomheder er en af drivkræfterne i samfundet og er vigtige i forhold til at vedligeholde et samfunds succes og velstand. Dansk Industri (DI) repræsenterer forretningslivets stemme i Danmark. Det er Danmarks største erhvervsorganisation, der repræsenterer over 17.500 virksomheder både lokalt og i udlandet. Virksomhedens tidligere website var dog blevet forældet og indholdstungt, så de bad DEPT® om hjælp til at give deres website og B2B-portal nyt design og ny opbygning.

Styrkelse af virksomhedens digitale modenhed

Som den forretningsmæssige stemme for danske virksomheder var DI involveret i en lang række aspekter. DI står for alt fra forhandling af kollektive aftaler med fagforeninger til forbedring af forretningsregler på lokalt og internationalt niveau og er den største arbejdsgiverorganisation i landet. Deres website er en vigtig informationskilde for medarbejdere, virksomheder og politikere. Men det tidligere website er blevet forældet, og den manglende prioritering i navigationssystemet betød, at brugerne ikke nemt kunne finde den information, de var på udkig efter. Så den danske virksomhed kontaktede DEPT® og bad os om at hjælpe deres digitale modenhed på vej ved at give deres website et nyt design.


Et nyt website, der kan hjælpe virksomhedens digitale modenhed på vej

Forståelse for DI’s websitegæster

Før dette projekt skulle tackles, havde vores team behov for en bedre forståelse for, hvem der besøger websitet, for at sikre, at den nye platform kan imødekomme alles behov. For at gøre dette gennemførte vi fokusgrupper, spørgeundersøgelser og interviews ud over at indsamle data fra SiteImprove og Google Analytics. Resultaterne viste, at gæsterne på DI’s website var en bred målgruppe, som kunne segmenteres i elleve forskellige brugertyper.

Baseret på disse oplysninger anbefalede vi, at det nye website skulle organiseres i fem forskellige sektioner med hver deres specifikke indhold og funktioner. Det ville gøre det nemmere for forskellige besøgende at finde de oplysninger, de ville finde. For eksempel designede vi den sektion af websitet, der har uddannelsesmæssigt og kursusrelateret indhold, så det ligner en e-handelsplatform, og implementerede filtre, produktsider for hvert kursus og betalingstragter, der forenkler søge- og tilmeldingsprocessen for brugerne. Indholdet på politik- og analysedelen af websitet fokuserede mere på positionsbaseret storytelling, som beskrev DI’s politiske synspunkter og positioner i forhold til en række problemer. Dette skabte et kundefokuseret website, som styrkede DI’s digitale tilstedeværelse.

En lego-lignende designramme, som sikrede tilpasningsevne

På grund af mængden af indhold pr. sektion valgte vi at arbejde på én sektion ad gangen. Det betød, at vi kunne holde fokus på brugernes behov og samtidig arbejde på en agil måde. Denne fremgangsmåde krævede dog et velgennemtænkt modulært design, som alle sektioner kunne drage fordel af. Så vi skabte en genanvendelig designstruktur i Optimizely (tidligere Episerver) med en række lego-lignende komponenter, som nemt kunne samles, implementeres og redigeres. Dette skabte ensartethed for brugerne i alle fem websitesektioner, gav nem indholdsstyring for DI’s indholdsskabere og garanterede skalerbarhed, når der blev udviklet nye underwebsites. Virksomheden har over 100 websiteredaktører, så denne struktur var en nødvendighed for at sikre et ensartet billede af brandet.

En digital udgave af DI’s medlemsservice

DI bad os også om at digitalisere og designe deres medlemsserviceportal, som assisterer og rådgiver virksomheder om danske regler og arbejdsgiverlovgivning. Vi skabte en tilmeldingsformular for at skabe lukkede netværksfællesskaber og gav mulighed for at udføre tilmeldingsprocessen og den opfølgende kommunikation offline. Det gjorde tilmeldingsprocessen hurtigere, gav digitale netværksmuligheder og fjernede udfordringer i forhold til fysisk papirarbejde. 

Kanalisering af brandets identitet i det nye websitedesign

Da vi designede DI’s nye website, ville vi udnytte virksomhedens stærke brandidentitet og samtidig indføre en lethed i designet af et website, der ellers var blevet tungt rent visuelt. Mørke farver og tætpakket indhold var blevet dominerende. Så vi vendte designmanualen på hovedet og brugte primært lyse farver og skabte et sted, hvor den særlige “DI-blå” farve kunne trives. Vi ville også give designet en lettere følelse ved at bruge et mindre kasseinddelt look og i stedet lade elementerne overlappe eller være placeret lidt uden for gitteret.

Da vi begyndte på designprocessen, var det nye hovedkvarter lige blevet færdigt, så vi inkorporerede designelementer, der havde referencer til arkitekturen. Det er derfor flere af siderne har lodrette linjer i baggrunden, hvilket også fungerer som en visuel indikator for brugerne, da de viser, at indholdet fortsætter, hvis brugerne scroller ned.

Sådan styrker vi medarbejderne i Dansk Industri

Da der var utroligt mange berøringspunkter og indholdsbidragsydere, ønskede vi at styrke det interne team i Dansk Industri, så de let kunne bruge, uploade og redigere indhold. Så alt imens vi opbyggede det nye website, gennemførte vi også over 30 workshops for interne interessenter og medarbejdere hos Dansk Industri for at sikre, at de vidste, hvordan de skulle arbejde med de forskellige lego-inspirerede komponenter. Vi afviklede også en række brugerinvolveringsaktiviteter, så vi sikrede, at hele organisationen forstod det nye websitelayout og hvert enkelt sektion.

Et nyt website til Danmarks virksomhedsstemme

Ét website med fem dedikerede sektioner, der henvender sig til 17.500 virksomheder – det var dét, som vi leverede til Dansk Industri. Vores genanvendelige designstruktur gav DI-medarbejderne mulighed for at skabe og opdatere indhold efter behov, samtidig med at alle designaspekter forblev de samme på tværs af websitet. Dette sikrer, at brandet er fremtidssikret og opretholder sin stærke digitale tilstedeværelse.

Questions?

Discover more

Next project

Fjord Line

Fjord Line’s journey to boost travel with paid social strategy

View Work