Det kan virke umuligt at indfange ånden og energien fra fysiske begivenheder og omdanne dem til en digital oplevelse. I årevis har medarbejdere mødtes ved kaffemaskinen eller deltaget i en firmabegivenhed sammen. Men det er ikke længere muligt. Virtuelle opkald har erstattet vores daglige kaffepauser, og selvom virtuelle opkald er et vigtigt kommunikationsværktøj, synes mange, at de dræner dem for energi. Det gør det svært at være vært for digitale begivenheder, da deltagerne går glip af oplevelsen og magien ved den fysiske tilstedeværelse. Og helt ærligt: De bliver simpelthen kedelige.
Det var den udfordring, som vi stod over for, da vi skulle afholde vores egen årlige hovedbegivenhed: DEPT® Festival – den seneste vinder af den hollandske “Golden Giraffe”-pris for bedste brand-begivenhed. I løbet af de sidste fem år er det, som engang var en lille komsammen, blevet til årets branchefestival, hvor vi er vært for tusindvis af besøgende fra hele verden til tre hele dages inspiration til fremtiden inden for kreativitet, data og teknologi. Men COVID-19 har tvunget os til at nytænke vores hovedbegivenhed.
Vi er nødt til at fortsætte
Vores udfordring bestod i at få tre dages aktiviteter og inspiration kogt ned til tre timer, samtidig med at vi skulle få det til at føles som, der blot var gået tre minutter. Vi besluttede os derfor for at skabe en virtuel oplevelse på et højere niveau, der var fuld af energi, lidt skør og fremfor alt personlig. Derfor gentænkte vi den fysiske oplevelse og omdannede den til en digital oplevelse. Vi udviklede et interaktivt 3D-festivalkort med 15 scener, hvor mere end 35 præsentationer fandt sted.
Design og opbygning af en moderne, virtuel oplevelse for Depstere verden over
Processen bag udviklingen af en digital begivenhed på et højere niveau
Resultatet ville være både kluntet og utilfredsstillende, hvis vi blot havde overført alle elementerne fra den oprindelige festival til en virtuel platform. Derfor var vi nødt til tænke i nye baner. For at starte processen gik vi i gang med at konceptualisere vores vision, platformen og begivenhedens opbygning. Konceptet var altafgørende, da det skulle være vores røde tråd både visuelt, men også på tværs af vores kommunikationskanaler, som vi altid kunne referere tilbage til.
Med et klart tema og koncept kunne vi hurtigt gå i gang med at udvikle vores 3D-kort med React Three Fiber, som er et front-end-værktøj, som er specifikt udviklet til at håndtere og levendegøre 3D-oplevelser. Og det var også forbundet med Zoom, Slack og Vimeo. Vores designere havde den første version køreklar på blot nogle få uger.
Mens vores udviklere og designere fortsatte med at forfine og teste platformen, sørgede vores kommunikationsteam for at invitere 50 talere udover de 15 værter på scenen og sørgede for nogle ekstra overraskelser og underholdning..
Væk interessen omkring begivenheden
Vi ønskede også at vække Depsternes interesse omkring begivenheden. Så vi udarbejdede en intern social mediekampagne, som omfattede daglige hints fra vores zebramaskot samt teaser-videoer. Teaserne på de sociale medier vakte interesse fra Depstere over hele verden, og de lagde op til, at det ikke var en helt almindeligt Zoom-begivenhed.
En problemfri, online-offline begivenhed
På to måneder designede og udviklede vi et brugertilpasset 3D-festivalkort, som var nemt at gå på opdagelse i, og som var beskyttet af et enkelt-logon. Designet og layoutet genskabte stedet, hvor festivalen var blevet afholdt de foregående fire år. Vi klemte 15 scener og mere end 35 korte og kvikke præsentationer ind i en 3 timer lang begivenhed, som blev gæstet af brancheikoner, som f.eks. Stefan Sagmeister og Gmunk. En personlig velkomstfilm fra CEO Dimi Albers og sceneværter fra DEPT® fik alle til at føle sig velkomne. Med hjælp fra Slack og “sociale medierapportere” var folk helt med på, hvad der skete på alle de virtuelle scener, hvilket skabte en naturlig event-FOMO, både før og efter begivenheden.
De præsenterede emner strakte sig fra diversitet og inklusion til data-intelligence, stemmens fremtid og kodning til 3D-verdner. Underholdning bestod bl.a. virtuel meditation, tryllekunstnere, karaoke og DJ-sets. Der var gemt “påskeæg” rundt omkring på det virtuelle kort, som førte gæsterne til forskellige ting, som f.eks. de 10 mest berømte internetkattefilm og en skør Zoom-baggrundskonkurrence. Den virtuelle Photo Booth var en live fotobaggrund, og i alle 13 lande kunne Depstere få leveret mad til døren via Ubereats og JustEat Takeaway efter et besøg til den digitale food truck.
Et blik ud i fremtiden
Pga. COVID-19 er virtualisering blevet den nye standard, og den vil forme fremtiden med nye hybride begivenheder, der kombinerer både fysiske og digitale elementer. Og det stopper ikke med virtuelle begivenheder: Forestil dig virtuelle produktlanceringer, fjernsupport og digitale campusser. Hvis vi tænker i endnu større baner, kunne man forestille sig udelukkende online miljøer, der giver virksomheder mulighed for at udveksle viden eller afprøve produkter og tjenester på en lettilgængelig og personlig måde.
Til virksomheder, som ønsker at udforske mulighederne for deres virtuelle begivenheder og andet, tilbyder vi forskellige tjenester såsom konceptudvikling, design og opbygning af en virtuel 3D-verden, der understøtter brandet, implementere den nødvendige teknologi og sikkerhed til at hoste en stor begivenhed samt at hjælpe med selve produktionen af den. Fordi – når alt kommer til alt – er livet for kort til kedelige events.
Questions?
Executive Creative Director
Max Pinas
Discover more